Smaragdus-konserni laajensi toimintaansa Ruotsiin yritysostolla

Fundacon Oy:n omistava Smaragdus Oy on ostanut 29.5.2020 ruotsalaisen energiasektorilla toimivan Witermo AB:n, jonka nimenmuutos Fundacon AB:ksi on vireillä. Yhtiö toimii jatkossa konsernin Ruotsin liiketoimintayksikkönä. Fundacon AB:n toimitusjohtajaksi siirtyy Lars Sandberg Fundacon Oy:stä.

Fundacon AB tulee vastaamaan Smaragdus-konsernissa teollisuuden investointihankkeiden myynnistä ja liiketoiminnan kasvattamisesta Ruotsissa. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa projektinjohto- ja konsultointipalveluiden liiketoimintaa sekä vastata Smaragdus-konsernin yhtiöiden yhteishankkeiden tarjoamisesta Ruotsin markkinoille.

Fundacon Oy:n Lars Sandberg siirtyy uuden Fundacon AB:n toimitusjohtajaksi. Hän vastaa yhtiön liiketoiminnan ja henkilöstömäärän kasvattamisesta sekä palveluiden kokonaisvaltaisesta myynnistä Ruotsissa.

– Ruotsin teollisuus- ja energiamarkkinoilla on kysyntää, johon Smaragdus-konsernin yhtiöiden tuomat voimavarat ja uusi Fundacon-nimi tarjoavat vahvan pohjan liiketoiminnan kasvattamiseen.  Ruotsissa on jo tunnistettua kysyntää koko konsernimme palveluille, Sandberg toteaa.

Smaragdus-konsernin yhtiöt työllistävät nyt jo lähes 250 alansa huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.  Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 20,9 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan laajentaminen Ruotsiin oli seuraava askel konsernin kasvustrategiassa.

– Ruotsissa investointimarkkinat ovat vakaat ja kasvavat tasaisesti. Konsernillemme Ruotsi on tuttu lähimarkkina-alue ja yhtiöidemme pitkälle hiotut toimintatavat istuvat hyvin ruotsalaiseen tapaan läpiviedä investointiprojekteja. Vahvempi läsnäolo Ruotsin markkinoilla avaa meille paljon uusia mahdollisuuksia laajentaa asiakaskuntaamme, Smaragdus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo.

 

Lisätietoja

Lars Sandberg, toimitusjohtaja, Fundacon AB
puh. +358-400828721 ja +46-767819292
e-mail: lars.sandberg@fundacon.fi

 

Timo Hyvönen, hallituksen puheenjohtaja, Smaragdus Oy
puh. +358 400 975 838
e-mail: timo.hyvonen(at)helmetcapital.fi

————————————————–

Suunnittelu- ja projektinjohtokonserni Smaragdus Oy:n omistajina on suomalaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä ja yhtiöitä, joilla on merkittävää osaamista investointiprojekteihin liittyvästä liiketoiminnasta. Konserni on sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoima. Smaragdus-konsernin omistukseen kuuluvat teollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtec Oy, teollisuus-, kiinteistö- ja infrahankkeiden rakennuttamiseen ja projektinjohtoon keskittynyt Fimpec Oy sekä energiasektorin projektinjohtoon erikoistunut Fundacon Oy.