FUNDACON OY:N KEHITYS JATKUU UUDELLA OMISTUSPOHJALLA

Energia-alan projektinjohto- ja asiantuntijatehtäviin erikoistuneen Fundacon Oy:n kehitys ja kasvu jatkuu uuden omistajaratkaisun avulla. Yhtiön omistajaksi tulee suomalainen Smaragdus-konserni ja Fundaconin palvelutarjonta tulee täydentämään konsernin yhtiöiden kattavaa palvelukokonaisuutta entisestään teollisuuden investointihankkeissa. 

Vuonna 1998 perustettu Fundacon Oy on energia-alan hankkeiden projektinjohtoon sekä asiantuntijatehtäviin erikoistunut konsulttiyritys, joka työllistää kuusi henkilöä. Yhtiö on toiminut viime vuodet menestyksekkäästi ollen mukana useissa kotimaisissa energia-alan investointihankkeissa. Toiminnan kehittämisen ansiosta yhtiön asiakaskanta on vakiintunut ja yhtiön perustajat ovat päättäneet hakea tulevaisuuden kehityksen ja kasvun turvaksi uuden omistusratkaisun.

Fundaconin uudeksi omistajaksi tulee suomalainen Smaragdus-konserni 29.5.2020 toteutuneella kaupalla. Konsernin omistajina on suomalaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä ja yhtiöitä, joilla on merkittävää osaamista investointiprojekteihin liittyvästä liiketoiminnasta. Konserni on sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoima ja sen omistukseen kuuluvat teollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtec Oy sekä Fimpec Oy, joka on Suomen johtava rakennuttamisen ja projektinjohdon toimija. Fundacon ja sen palvelutarjonta energiasektorilla tulee jatkossa tukemaan konsernin yhtiöiden kokonaispalvelutarjontaa teollisuuden kokonaisvaltaisissa toimeksiannoissa.

Fundaconin toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.6.2020 alkaen Frans Jokinen ja hallituksen puheenjohtajaksi Antti Lukka.  Yhtiön aiemmat omistajat Pekka Utunen, Lars Sandberg ja Heikki Komonen jatkavat Fundaconin palveluksessa. Omistusmuutoksella ei ole muita henkilöstövaikutuksia ja jatkossa yhtiön henkilöstömäärää pyritään kasvattamaan.

”Yrityskauppa luo meille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme toimialoille, joissa sisaryhtiömme CTS Engtec ja Fimpec ovat vahvoja, kuten esimerkiksi metsä- ja prosessiteollisuuteen. Näillä toimialoilla meidän asiantuntiuutemme erityisesti voimalaitososaamisessa hyödyttää koko konsernia ja vahvistaa sen kokonaisvaltaista projektiosaamista”, kiteyttää Fundaconin hallituksen jäsen Lars Sandberg.

”Konsernin aiemmin ostamat CTS Engtec ja Fimpec ovat luoneet vahvan pohjan teollisuuden projektijohto- ja suunnittelukumppaneina. Fundaconin osto avaa konsernin olemassa olevalle projektiosaamiselle uuden kasvukanavan energiateollisuuteen. Fundacon tukee konsernin energia- ja projektiosaamista erityisesti voimalaitosten esisuunnittelussa ja hankintajohtamisessa. Ensimmäiset koko konsernin osaamista hyödyntävät yhteistarjoukset ovat jo tehty”, toteaa Smaragdus-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Lisätietoja:

 

Frans Jokinen
toimitusjohtaja
Fundacon Oy
+358 45 359 4828
frans.jokinen@fundacon.fi

Lars Sandberg
hallituksen jäsen
Fundacon Oy
+358 40 082 8721
lars.sandberg@fundacon.fi

 

Fundacon Oy on erikoistunut palvelemaan kokonaisvaltaisesti energia-alan loppukäyttäjiä sekä kotimaassa että Itämeren alueella. Yhtiön työntekijöillä on laaja kokemus erityisesti energiatoimialan hankkeiden projektinjohdosta sekä asiantuntijatehtävistä.

Helmet Capital Oy Ab on suomalainen, listaamattomien kasvuyritysten omistusjärjestelyihin ja teolliseen kehittämiseen erikoistunut pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut varoja yli 50 yritykseen. Helmetin sijoittajina on joukko kotimaisia ja ulkomaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä, vakuutusyhtiöitä ja muita instituutioita. Helmetin kantava voima on joukko kokeneita suomalaisia teollisuusjohtajia.

CTS Engtec Oy on yksi Suomen johtavista investointeihin teknisiä suunnittelu- ja konsultointipalveluja tarjoavista yrityksistä. CTS Engtecin henkilöstön ammattitaito on ollut eri teollisuudenaloja edustavien asiakkaiden käytössä jo 50 vuotta.

Fimpec Oy on kansainvälinen projektinjohtoyhtiö, joka tuottaa suurten teollisuusinvestointien, liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten rakennus- ja infrahankkeiden kokonaisvaltaisia projektinjohtopalveluita. Fimpec yhdistää kansainvälisesti kokeneiden asiantuntijoiden ja laajan asiantuntijaverkoston osaamisen kattavaksi palvelukokonaisuudeksi.